Una lliçó de vida

Bellesa, seny i tenacitat. Tres qualitats d’aquest ésser preciós i savi.

A la Kashmir la van muntar massa jove i malament, per això i va arribar a la Fundació en molt mal estat biomecànic. No era capaç de trotar ni de galopar, estava rígida, bloquejada la musculatura del seu dors, la seva columna encara en creixement infantil, havia rebut massa pes i massa pressió, i tenia molta por.

Després de 9 anys de vida en llibertat, la Kashmir es mou amb soltesa i forma part d’una família d’eugues en la que és un puntal. Una euga jove i alhora amb molt coneixement. Ha pogut fer transhumància, ser mare, gaudir de les muntanyes, dels rius, conèixer el mar, teixir un vincle d’amistat incondicional amb alguns membres del seu ramat com el Cigronet…

El passat mes de novembre de 2019, la Kashmir va patir una lesió molt greu, i molt poc freqüent, a causa d’un bacteri resistent. Després de passar gairebé 3 mesos ingressada a l’Hospital Veterinari de Bellaterra, lluitant per la seva vida, ha tornat a casa on es recupera a poc a poc. Plena de vida i amb ganes de tornar a la seva llibertat, sap que li espera encara una llarga temporada en un espai acotat, lluny dels seus, per acabar de recuperar-se. Potser caldrà una segona operació per garantir que pot tenir una vida digna i en moviment. Ara li calen moltes atencions i cures.

Ara per ara, viu prop de la Gaia, la sàvia del seu grup, que ja necessita per edat, una atenció especial. Totes dues s’han retrobat als peus del Cadí, el millor espai de Cavalls Guiabosc Baridà, per sanar cos i ànima.

Contra tot pronòstic, la Kashmir ha tingut clar des del primer moment, que volia seguir connectada a la vida, i malgrat les cures, el dolor, el risc, la incomoditat, l’isolament… Ha menjat, no s’ha desanimat ni s’ha rendit, ha lluitat per la seva vida i per tornar a casa. Tot un exemple per totes!!

Una vivència que l’ha fet passar de ser una euga jove, a una mestra, una euga sàvia i potent.

IMPORTANT: Abans d’omplir el formulari per apadrinar, si us plau descarrega i omple l’ordre de domiciliació SEPA.